+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Hamilton i særklasse og K-MAG!

Hamilton i særklasse og K-MAG!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montmelo.

Efter en sløj sæsonstart viste Lewis Hamilton i Spaniens Grand Prix, at han alligevel mener det alvorligt med VM-titlen nummer fem: Pole position blev med en god start omsat til en føring, som han holdt resten af eftermiddagen. Teamkammerat Valtteri Bottas beskyttede effektivt englænderen fra angreb bagfra, og Mercedes scorede dermed en flot 1-2 sejr.

Sebastian Vettel og Ferrari blev aldrig for alvor en trussel, og kom kun i mål på fjerdepladsen, mens Max Verstappen trods en beskadiget frontvinge snuppede tredjepladsen for Red Bull.

Det er tydeligt, at Mercedes nu er kommet op i gear, men Ferrari (og Red Bull) er ikke langt efter, og i næste uge sjal vi til Monaco, hvor Den Stejlende Hingst traditionelt klarer sig godt. Formel 1-VM 2018 bliver en gyser!

Kevin Magnussen havde en forrygende kvalifikation i Spanien, hvor han efter eget udsagn ’satte pole position i sin klasse’: Med syvende-bedste tid var han bedst af alle udenfor de tre top-teams, der i alle tilfælde var uden for rækkevidde. Det var en verdensklasse-præstation, der effektivt lukkede kæften på kritikerne, der fokuserede på straffen i Baku og en reprimande for en ubetydelig episode med Charles Leclerc under FP1 i Spanien.

I løbet gik det endnu bedre: K-Mag kom i mål på en solid sjetteplads – igen som ’best-of-the-rest’. Weekenden i Spanien understregede, at danskeren har etableret sig som en af de allerbedste kørere udenfor top-seks, og jeg tror ikke det stopper der: Jeg kan næsten ikke vente med at se hvordan Kevin Magnussen klarer sig resten af året!

Og så lige mit personlige højdepunkt fra weekenden i Spanien: Lørdag aften afviklede Grand Prix Tours deres hidtil største Race Night med over 200 gæster, tapas og fri bar. Formel 1-hygge med 300 km/t!

DE SKÆVE NYHEDER FRA MONTMELO

CENTRAL FAN-SHOP

I Spanien ’debuterede’ det nye merchandise-supermarked, der efter planen skal med til hovedparten af de kommende løb. ’Supermarkedet’, hvor alle teams kan markedsføre deres merchandise, drives af det amerikanske firma Fanatics, der har lignede set-ups i NASCAR, NFL og NHL.

NEXT STOP MIAMI

Bystyret i Miami har vedtaget, at byen skal være vært for et Formel 1-grandprix – sandsynligvis allerede fra næste sæson. Der bliver efter planen tale om en gadebane, og der tales allerede nu om at løbet skal afvikles i efteråret – som led i en triple-header med Austin og Mexico City...

VIETNAM VARMER OP

Planerne om et grandprix i Hanoi, Vietnam ser til gengæld ud til at være udskudt til 2020, hvor København også vil komme med i VM-kalenderen. Red Bull var i sidste uge i Ho Chi Minh City, hvor David Coulthard demonstrerede en RB7 på byens boulevarder.

GOKART-KIDS

Torsdag aften fik en gruppe lokale gokart-kørere lov til at køre et demonstrations-løb på langsiden på Circuit de Barcelona-Catalunya. De fleste F1-kørere – kun kørerne fra Renault, Force India og Ferrari manglede - mødte op for at heppe på børnene.

BOG FRA ROLEX

Lørdag inviterede Rolex til cocktail-party, hvor F1-pressen blev begavet med…en bog. Rolex uddelte en specialudgave af den nye ’Who Works in F1’ – et nyttigt opslagsværk med data om F1-folket – fra kørere og teamchefer til journalister og fotografer.

BOG FRA JOE

Min gode ven og kollega Joe Saward er også klar med en ny bog. Eller rettere sagt: To nye bøger: Fascinating F1 Facts vol 1 og 2 fortæller masser af ukendte men uhyre interessante historier fra vores fantastiske sport. Et must for seriøse F1-fans. Mere info: http://flatoutpublishing.com/buy-now.html.

ULTIMATE EARS PARTY

McLaren-partner Ultima Ears præsenterede fredag aften en ny serie Magaboom Bluetooth-højtalere ved et stort party i Barcelona, hvor den kommende superststar Au/Ra (billedet - check hende ud!) gav en intimkoncert. Højtalerne, der er udsmykket i de ikoniske McLaren-farver, findes i en rød/hvid MP4/4- og en orange MCL33-udgave. McLaren-fans vil vide, hvad jeg taler om…

ULTRA-LIVE FORMEL 1-TV

Formel 1-organisationen har indgået et samarbejde med FanVision Entertainment, der blev lanceret i Spanien. Fremover bliver det muligt at leje 5-tommers tablets (med headset) ved alle løb, så man kan følge TV-signalerne (inklusiv tidstagningen) live. Signalet udsendes fra FanVisisons egner servere, og er således ikke afhængige af banens WiFi-net.

WILLIAMS NU MED ESPORT-TEAM

Williams præsenterede i Spanien deres nye E-sport team. Williams E-sport udvælger kørere i de kommende uger. De kørere, der kommer med på holdet, får mulighed for at udnytte F1-teamets faciliteter – inklusiv simulatoren – i hovedkvarteret udenfor Oxford, og reservekører Robert Kubica står til rådighed som konsulent.!

K-MAG: NEJ TIL FODBOLD OG CATWALK

Allerede nu vælter invitationerne ind til det kommende grandprix i Monaco. Kevin Magnussen har allerede meldt afbud til to af de ellers mest populære events i Monte Carlo: Han er hverken med når F1-kørernes fodboldhold Piloti Nazionali stiller op til den traditionelle showkamp mod Prins Alberts All-Stars, eller når Amber Lounge arrangerer modeopvisning, hvor en række kørere kommer på catwalk´en.

MEGA RACE-NIGHT

Grand Prix Tours afholdt lørdag aften af en de hidtil største Race Night-events. Over 200 gæster var klar til tapas og røverhistorier på Hotel Don Angel i Santa Susana. Vi gentager succesen allerede i den kommende uge i forbindelse med Monacos Grand Prix!