+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Klar til Europa!

Klar til Europa!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku.

Azerbaijans Grand Prix på gadebanen blev en spektakulær affære, der sluttede med at Lewis Hamilton og Mercedes – endelig! – scorede deres første 2018-sejr.

Men inden Hamilton kunne køre i mål til en overraskende og vel ikke helt fortjent sejr, skulle vi (som i ’Grand Prix Tours´ gæster’) opleve både en intern Red Bull-crash, en fejl at Sebastian Vettel og en uheldig Valtteri Bottas.

Max Verstappen kører fra krise til krise i øjeblikket, og selvom skylden for sammenstødet med teamkammerat Daniel Ricardo blev fordelt efter 50/50-metoden, forlod han Baku på en sølle ottendeplads i VM. Unge Max Attack skal geare et skridt ned og følge ’less-is-more’ teorien, før han igen kan kæmpe med om grandprix-sejre og drømme om VM-titler!

Sebastian Vettel for-bremsede sig efter en safetycar-periode sidst i løbet, og mistede dermed VM-føringen til Hamilton. Og stakkels Bottas førte indtil hans ene dæk eksploderede kort før mål.

Lyder det som et dramatisk løb? Mon ikke – og så har jeg slet ikke nævnt Kevin Magnussen endnu.

Han startede helt tilbage fra 15. postition. Under kvalifikationen faldt venstre barge-board af bilen, og da der ikke var tid til at reparere den, var han chanceløs i kampen om top-10 placeringerne på gridden. I løbet blev han påkørt i starten af Marcus Ericsson, og i slutningen ramlede han sammen med Pierre Gasly. En kaos-weekend for Kevin og co, men det er i alle tilfælde tydeligt, at Haas´ VF18-model er konkurrencedygtig. Hvis man korrigerede for de forskellige dæk-typer var K-Mag hurtigst af alle ved vintertesten på Circuit de Barcelona-Catalunya for et par måneder siden. Og det er jo præcis dér, næste grandprix køres om 14 dage. Vi ses vil til Race Night på Hotel Don Angel i Santa Susanna?

DE SKÆVE NYHEDER FRA BAKU

AGUILLERA, JAMIROQUAI OG DUA LIPA I BAKU

Arrangørerne af Azerbaijans Grand Prix er kommet med på koncert-vognen, og i år var hovednavnene Christina Aguillera, Jamiroquai og Dua Lipa. I modsætning til tidligere blev grandprix-koncerterne ikke afholdt på banen, men i den nærliggende Crystal Hall, der blev bygget til Eurovisionens Melodi Grand Prix 2012.

MARS OG SPEARS I AUSTIN

Circuit of the Americas har annonceret deres koncertnavne. Bruno Mars spiller lørdag efter kvalifikationen, og Britney Spears lukker weekenden med en koncert efter løbet søndag.

MAX ATTACK – NU I ØRKENEN

Red Bull-kørerne Max Verstappen og Daniel Ricciardo blev dagen før træningen startede sluppet løs i den vilde natur udenfor Baku. Med Max bag rattet og Daniel som kortlæser viste de sammen med en flok lokale deres offroad-skills i en Lada Niva. ”Jeg var glad for at køre med Max og ikke en af de lokale. De virkede lidt…’loose’”, sagde Daniel.

RICCIARDO: ”INGEN AFTALE MED FERRARI”

I paddocken er det de seneste uger blevet anset som et faktum, at Daniel Ricciardo har en forhåndsaftale med Ferrari omkring 2019. ”Men det er ikke sandt,” insisterede Ricciardo på den officielle pressekonference op til Azeraijans Grand Prix. ”Indtil nu har jeg kun snakket 2019 med Red Bull.”.

MAGNUSSEN SLOG GROSJEAN – IGEN

TV-stationen Sky afvikler i år en dart-turnering mellem F1-kørerne. I Baku stod kampen mellem Haas-kørerne, og Kevin ’The Great Dane” Magnussen vandt en sikker sejr og Romain ’Le Baguette’ Grosjean (man skal åbenbart have catchy mellemnavne, når man spiller dart).

SANDER OG SEIER I BAKU

Bagmændene for det kommende grandprix i København, Helge Sander og Lars Seier Christensen, var i Baku. ”Det er jo et gadeløb, der på mange måder minder om det vi vil arrangere i København,” sagde Sander om studierejsen.

NYE LØB I VIETNAM, USA – OG KINA?

Sean Bratches, den kommercielle leder af Formel 1-organisationen, har travlt med at finde nye løb. København er på banen til 2020, men allerede næste år kan der kommer et nyt løb på en gadebane i Vietnams hovedstad Hanoi. ”Og vi vil gerne have yderligere et løb i både USA og Kina, siger Bratches..

HVEM FÅR NUMMER 1000?

Formel 1-organisationen arbejder allerede på 2019-kalenderen. Og her har man et luksusproblem: Sæsonens tredje løb bliver grandprix nummer 1000 efter VM-starten på Silverstone i maj 1950. Hvem skal lægge asfalt til det prestigefyldte jubilæumsløb? Kina? Eller måske Bahrain? Her fejrede man i 2010 Formel 1-VM´s 60 års jubilæum ved blandt andet at invitere alle dalevende verdensmestre..

LE MANS-LEGENDER I SLAGSMÅL

Det startede vist med et uskyldigt spørgsmål fra FIA-dommer Tom Kristensen til Johnny Herbert: ”Hvor mange gange vandt du egentlig Le Mans?” Så tog det ene ord det andet, og til sidst måtte Johnny H gribe til mere hårdtslående argumenter. Nej – i virkeligheden hyggede de to eks-kørere sig. De har jo tilsammen også vundet Le Mans 10 gange!

GRAND PRIX TOURS – NU MED RACE DINNER

Vores Qafraz City Hotel omdannede vores traditionelle Race Night til ’Race Dinner: De serverede de lækreste burgere undervejs. Burgere, bajere og Baku-historier fra pitten – what´s not to like?