+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Nye tider

Nye tider

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Jiading.

Daniel Ricciardo og Red Bull vandt et spændende og afvekslende grandprix i Kina, Sebastian Vettel og Ferrari holdt fast i deres VM-føring, Kevin Magnussen var uheldig med kun at score et enkelt VM-point. Og Mercedes har endnu ikke vundet løb i Formel 1-VM 2018.

Jo – det er nye tider i Formel 1!

Ricciardo kørte et strålende løb, hvor man i Red Bull-pitten reagerede hurtigt på en safetycar-periode, og skiftede dæk. Det gav australieren en hurtig bil i den afsluttende fase, hvor han med en række flotte overhalinger bragte sig i front. Hans teamkammerat Max Verstappen havde ikke samme held, og et kluntet overhalings-forsøg på Sebastian Vettel endte med et sammenstød, der kostede ’Max Attack’ en tidsstraf på 10 sekunder, der sendte ham ned på femtepladsen. Vettels Ferrari blev så beskadiget, at han haltede i mål som nummer otte.

Valtteri Bottas var denne weekend hurtigste Mercedes-kører, for Lewis Hamilton havde en af sine jævnlige off-weekends. Finnen lignede indtil safetycar-perioden en potentiel vinder, men måtte nøjes med andenpladsen foran landsmanden Kimi Raikkonen i Ferrari.

Kevin Magnussen var tilfreds med sin startplacering som nummer 11, der betød han frit kunne vælge dæk til løbet. Med sin et-stops strategi lå han længe på en sikker syvendeplads, men hans og Haas´ planer blev  ødelagt af safetycar-perioden, der gav hans nærmeste konkurrenter et ’gratis’ pitstop. Danskeren kæmpede sig i mål til et enkelt VM-point på 10.-pladsen, der understreger danskerens stærke sæson: De seneste år havde han været lykkelig over en 10.-plads – nu var han bare småskuffet. 

Heldigvis ligger der nye VM-point og venter på ham i Baku om 14 dage. Og dér ses vi vel til Race Night lørdag aften?

DE SKÆVE NYHEDER FRA KINA

HEINEKEN F1 FESTIVAL

Heineken var titelsponsor for Kinas Grand Prix, og arrangerede samtidig en tredages Formel 1-festival i Shanghai down-town. Her var den hollandske super-DJ Armin van Buuren hovednavnet fredag, mens lokale Angela Chang indtog scenen i Jingan Kerry Center lørdag.

RENAULT-PARTY

Renault benyttede også F1-weekenden til at feste i Shanghai. Søndag var officiel ’Renault Super Brand Day’ på Kinas største online-portal, Tmall, med special-tilbud på diverse Renault-modeller. Samarbejdet med Tmall blev lanceret ved en ’Challenge with Burning Passion Renault F1 Night’ i banens VIP-center.

DATO FOR KØBENHAVN

Danmarks første Formel 1-grandprix rykker tættere og tættere på. Nu er det også sat (et omtrentligt) tidspunkt for gadeløbet i København: Løbet planlægges til august 2020. Repræsentanter fra FOM var i sidste uge i København for at rådgive om banens opbygning.

NEXT STOP HANOI

Allerede næste år ventes Vietnam at komme ind i VM-kalenderen med et gadeløb i Hanoi. USA kan også få et ekstra grandprix i 2019 – Formel 1-organisationen forhandler med bystyret i Miami om et gadeløb.

ALONSO / HAAS – NOT!

Årets hidtil dummeste rygte kom i ugen op til Kinas Grand Prix: Haas vil have Fernando Alonso som kører fra 2019! Da jeg bad teamchef Guenther Steiner om en kommentar, troede han først, jeg lavede sjov med ham: ”Er mit ansigtsudtryk svar nok?” sagde han.

MARCUS PÅ SKRUMP

Marcus Ericsson har afsløret baggrunden for hans imponerende sæsonstart for Sauber-Ferrari: ”Jeg har i løbet af vinteren tabt mig fem kilo,” siger den afmagrede svensker. ”Det handlede om at sige nej til desserter, alkohol og kulhydrater…”

F1 TV KLAR TIL SPANIENS GRAND PRIX

Formel 1´s egen streaming-service ’F1 TV’ bliver klar til Spaniens Grand Prix. Der bliver tale om to versioner, ’Pro’ og ’Access’. ’Pro’-versionen, der giver seerne adgang til alle 20 bilers on-board kameraer, alle træninger, kvalifikation, presse-konferencer etc, vil koste 5-600 kr/året. ’F1 TV’ bliver i første omgang ikke markedsført i Danmark, hvor TV3/Viasat´s kontrakt udløber efter denne sæson.

FORMEL 1 TILBAGE PÅ IMOLA

I den kommende weekend (20. – 22. april) bliver der atter kørt Formel 1 på Imola-banen i Italien. Banen udenfor Bologna lægger asfalt til et grandprix for historiske biler, og der ventes op mod 30 F1-racere fra 1970´erne og 80´erne til start. Imola var med i Formel 1-kalenderen fra 1981-2006 med San Marinos Grand Prix.

NYT OG GAMMELT HOS RENAULT

Renault havde taget en concept-model af en fremtidig Formel 1-bil med til Kina, der blev udstillet ved siden af en af Alain Prosts biler fra 1983-sæsonen..

GÆT EN KØRER

Udenfor Shanghai International Circuit er det anlagt en ’Championship Garden’ med statuer af alle tidligere vindere af Kinas Grand Prix. De lokale billedhuggere har ikke haft en heldig hånd: Kan I for eksempel se hvem dette er? Et par hints: Han er fra Finland, har kælenavnet ’Iceman’, kører for Ferrari – og han vandt Kinas Grand Prix 2007.