+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Tronen vakler under Mercedes

Tronen vakler under Mercedes

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen udenfor Manama.

Efter fire års omtrent eneherredømme er Mercedes´ Formel 1-trone begyndt at vakle. Sebastian Vettel og Ferrari har nu vundet 2018-sæsonens to første løb, og hvis sejren i Australien i en vis grad var heldig, var Vettel simpelt hen hurtigste mand i Bahrain: Fra pole position tog han omgående føringen, og selvom Valtteri Bottas kom tæt på i de sidste omgange, var sejren aldrig for alvor i fare. 

Kimi Raikkonen i den anden Ferrari var et godt bud på andenpladsen indtil et forfejlet pit-stop, der antyder at Ferrari (og deres storkunde Haas) har et problem med deres hjulmøtrikker. Mens det i Australien ’kun’ gik ud over Haas´ point-konto, kostede det i Bahrain både VM-point og et brækket ben til en Ferrari-mekaniker.

Efter sin horror-weekend i Australien var Valtteri Bottas bedste Mercedes-kører i Bahrain. Han tog resolut kampen op med Ferrari´erne, mens Lewis Hamilton havde et svært løb, som han på grund af et gearkasse-skift startede uvant langt tilbage på gridden. Bahrains Grand Prix understregede, at Mercedes er under pres – og at resten af sæsonen derfor tegner uhyre spændende med tæt kamp mellem sportens to tophold.

Kevin Magnussen og Haas fortsætter med at lave mirakler – og denne gang kom der i modsætning til i Australien point på VM-kontoen. En flot sjetteplads på gridden blev efter et modent løb vekslet til en forrygende femteplads i mål. Kevin Magnussen kører i disse uger bedre end nogensinde tidligere i sin Formel 1-karriere, og Haas giver ham med VF18-modellen et effektivt våben i kampen mod langt større teams.

What´s not to like? En intens kamp om Formel 1-tronen mellem Mercedes og Ferrari og en K-Mag i storform. Og gode tilbud fra Grand Prix Tours på de kommende ture til Azerbaijan, Spanien og Monaco!

DE SKÆVE NYHEDER FRA SAKHIR

GRID-GIRLS COMEBACK (UDEN NUMMER)

Beslutningen om at droppe grid-girls støder nu på modstand hos en række grandprix-arrangører. I Monaco planlægger man stadig at have en række modeller på gridden (uden nummer-skilte men utvivlsomt med en god ’nummer’) og også i Rusland og Singapore har man lignende planer.

FERRARI UDE AF F1 (ESPORT)

Ni af de ti teams har i år officielle teams med i Formel 1 eSport-mesterskabet, der starter i den kommende uge (13. april). Ferrari er det eneste team, der ikke er med.

SANTANA SPILLEDE I BAHRAIN

Bahrain har altid ligget i slipstrømmen på Singapore og Abu Dhabi i racet om et præsentere de største koncert-navne. Men i år havde man en lille perle: Carlos Santanas ’Divination Tour’ gjorde fredag stop på Bahrain International Circuit. Lørdag optrådte både Benjamin Booker og house-brødrene Disclosure.

JAMIROQUAI OG AGUILERA I BAKU

Baku City Circuit i Azerbaijan er også klar med grandprix-koncerter. Hovednavnene er Jamiroquai, der optræder fredag, og Christina Aguilera, der giver koncert efter kvalifikationen lørdag.

VILDE VILLE´S NYESTE TEORI

Jacques Villeneuve er altid god for en interessant historie. Den seneste teori handler om Williams-testkører Robert Kubica, som Villeneuve mistænker for at ’sabotere’ udviklingen af teamets 2018-model. Jo dårligere teamets to unge og uerfarne kørere Lance Stroll og Sergei Sirotkin ser ud, jo tættere er Kubica på det comeback han længe har drømt om.

K-MAG: ”I SKAL IKKE LYTTE TIL OS!”

I Bahrain præsenterede F1-organisationen de første udkast til en række nye regler, der skal træde i kraft i de kommende år. Mange vil gerne have indflydelse på det kommende reglement, der skal gøre løbene mere spændende, men Kevin Magnussen er ikke en af dem: ”De skal ikke lytte til kørerne,” siger K-Mag. ”Kørerne er ikke interesserede i spænding – de vil bare vinde.”

PIRELLI KLAR MED HOT LAPS

Pirelli præsenterede i Bahrain deres nye ’Hot Laps’-program, hvor tilskuere og VIPs ved ni kommende Formel 1-løb kan få en omgang i en super-sportsvogn med en F1-stjerne bag rattet. I Bahrain bestod det imponende line-up af Aston Martin Vanquish S Coupe, McLaren 720S og AMG-Mercedes GTS.

RACE DAY I VEJLE

Efter vores store succes ved grandprix´erne, laver vi nu også et dansk stop på vores Race Night Tour: Søndag d. 22. april stiller Jan Magnussen og jeg op til ’Race Day’ hos Thomas´ Bilsyn hos DTC Transportcenter i Vejle. Det handler om pølser, øl og røverhistorier ad libitum. Kan det blive bedre? Tilmelding på Grand Prix Tours´ hjemmeside.