+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

K-mag og miraklerne

K-mag og miraklerne

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

VM-premieren i Australien understregede, at Formel 1-VM 2018 bliver en knivskarp kamp mellem Lewis Hamilton/Mercedes og Sebastian Vettel/Ferrari. 

Vettels sejr i Albert Park var heldig men ikke ufortjent, og de to topteams var mere jævnbyrdige, end jeg havde regnet med. Det skulle ikke undre mig, hvis VM-fighten – der også handler om hvem af titelkandidaterne der først kan kalde sig femdobbelt verdensmester, bliver afgjort af hvem, der har den bedste andenkører. Det var i Australien helt klart Ferrari med Kimi Raikkonen, der godt og loyalt bakkede Vettel op. Til gengæld havde Valtteri Bottas en svær weekend i Hamiltons skygge, og finnen startede langt tilbage efter en kvalifikations-crash, der allerede inden årets første løb gjorde store indhug i hans ’reservedels-beholdning’. 

Hvis Red Bull havde undgået deres til dels selvforskyldte problemer, havde de også været med i kampen om sejren. Men nu blev Ricciardo sat tre placeringer tilbage på gridden for at køre for hurtigt under rødt flag i træningen, og Verstappen snurrede rundt i et forgæves forsøg på at følge med…(trommevirvel) Kevin Magnussen!

Danskeren og Haas var VM-premierens helt store overraskelse. K-Mag kvalificerede sig på en fornem femteplads, der allerede i første sving blev vekslet til en sensationel fjerdeplads, da han satte Verstappen grundigt på plads.

Australiens Grand Prix så længe ud til at skulle indbringe Haas 22 VM-point med Magnussens og Romain Grosjean på henholdsvis fjerde og femtepladsen, men under pit-stoppene gik det helt galt. Menneskelige mekaniker-fejl sendte begge biler ud af løbet, men der er ingen tvivl om, at Haas lige nu har feltets fjerdehurtigste bil efter Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Det betyder, at der ligger masser af potentielle topplaceringer og venter på K-Mag i de kommende uger. Og du kan opleve hele dette danske Formel 1-eventyr med Grand Prix Tours!

Vi ses til Race Night. Snart

DE SKÆVE NYHEDER FRA ALBERT PARK

RICCIARDO: TILBAGE TIL RØDDERNE

Daniel Ricardo startede sin australske grandprix-weekend med en tur ’tilbage til rødderne’: Onsdag besøgte han Victoria Go Kart Club´s bane i Port Melbourne, hvor klubbens yngste medlemmer fik mulighed for at grille ham i en Q&A-seance. Senere kørte han en serie omgange mod de 11-14-årige..

DANIEL THE DRIFTER

Daniel Ricciardo havde en travl optakt til Australiens Grand Prix. Red Bull´s PR-afdeling havde arrangeret et møde med den lokale drifter-konge ’Mad’ Mike Whiddett, der viste F1-stjernen, hvordan man kører sidelæns. ”Det var cool!”, sagde Daniel. ”Og helt anderledes end den måde vi kører på. Vi skal jo gennem svingene så hurtigt so muligt…”

MAX GÅR GRAFITTI-BANANAS

Ricciardo var samme med sin teamkammerat Max Verstappen også med til at vold-male et par Aston Martin DB11´ere. Seancen foregik sammen med den lokale street-artist Julian Clavijo. ”Det var første gang jeg har malet en bil – så det var cool at starte med en DB11,” sagde Mad Max..

SERGIO OG ESTEBAN PRØVER TENNIS

Force India inviterede onsdag sine kørere Sergio Perez og Esteban Ocon til Melbourne´s tennisklub, hvor de mødtes med Sam Groth – manden med verdens hårdeste serv (263,4 km/t!). Ingen af Force India-kørerne havde spillet tennis tidligere, så de var på alle måder på udebane.

SAUBER OG VILDDYRENE

Sauber havde en af weekendens underligste medie-events: De inviterede til et photo-shoot med Marcus Ericsson, Charles Leclerc – og et skønsomt udvalg af det lokale dyreliv. Kænguruer, koalabjørne, pythonslanger og den slags.

HALO-SANDALER

Den nye halo-sikkerhedsbøjle ligner på mange måder et par badesandaler, og det har Force Indias sponsor-afdeling dygtigt udnyttet: Man har indgået en aftale med Havaiana-sandaler, der har fået plads på halo-bøjlen. Den nye aftale blev markeret med gratis badesandaler til F1-pressen. Som om vi har tid til badeferie.

TIL BAL PÅ SLOTTET

Weekenden flotteste fest var reserveret for lokale VIP´s og de fornemste F1-gæster – Chase Carey, Jackie Stewart, redaktøren af de skæve Grand Prix Tours-nyheder o.l. Det var den lokale guvernør Linda Dessau, der inviterede på drinks og pindemadder i Government House..

GRAND PRIX STRIP

Lidt mere folkeligt (og fornøjeligt?) foregik det på byens førende ’Gentleman Club’, The Men´s Gallery. Her lokkede man både med et Red Bull-inspireret stip-team og et utvivlsomt smagfuldt Grand Prix Party.

F1-DEBUT TIL EMILIE

Australiens Grand Prix gav debut til endnu en dansker i Formel 1: 25-årige Emilie Rath er ny mekaniker hos Force India, hvor hun blandt andet indgår i pitstop-crewet – hun afmonterer venstre baghjul på Sergio Perez´ og Esteban Ocons biler.

COMEBACK FORT LARS SEIER

Der var comeback for Lars Seier Christensens Seier Capital som F1-sponsor: Efter en pause i 2017 er investeringsselskabet tilbage på Romain Grosjeans styrthjelm.