12 Hours of Sebring

12 HOURS OF SEBRING på SEBRING INTERNATIONAL RACEWAY

WEC - IMSA  - Få det hele på en uge.....
Det kan næsten ikke blive bedre! Sebring byder i 2020 på et unikt sportsvognsarrangement, hvor der fredag køres en afdeling af verdensmesterskabet, FIA World Endurance Championship 1000 Miles mens der dagen efter, lørdag køres det legendariske 12 Hours  of Sebring – en afdeling af det amerikanske IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Turen er med udrejse den 17 marts. Der er dansk turleder med på turen. Flere danske topkørere og Le Mans-vindere er med på Sebring denne weekend – blandt andre Jan Magnussen, Michael Christensen (Porsche), Nicki Thiim og Marco Sørensen (Aston Martin) samt Christina Nielsen (Porsche).

Grand Prix Tours tilbyder

Prisen for flyarrangement er inkl.:

  • Flytransport, Kastrup eller Billund  - Orlando t/r 
  • Inkl. skatter, bagage, catering, underholdning som nævnt
  • Transport fra lufthavnen til hotellet t/r
  • 5 nætter i et luksus hus i området omkring Kissimie, inkl. morgenmad 
  • Transferservice til Sebring International Raceway torsdag, fredag og lørdag
  • Entrebillet til banen torsdag til lørdag
  • Privat rundvisning med Christina Magnussen
  • Velkomstgave
  • Rejsegarantifond
  • Dansk turleder


Priserne er ekskl.:
Hoteltax, rejseforsikring, ESTA og afbestillingsforsikring, evt. eneværelsestillæg og udflugter.
Bemærk, at alle udflugter skal bestilles hjemmefra.

Udflugter

Onsdag
Efter morgenmaden går det til ”motorsports byen”, Daytona. Køretid ca. 75 min. Netop i Daytona afvikles der i disse dage det berømte Bike Week. Her samles motorcykel ethusiaster fra hele USA og der er i tusindvis af fantastiske bikes..... Der findes nok ikke den model, der ikke er repræsenteret og du vil uden tvivl  se motorcykler du aldrig har set før. Arrangementet varer i 10 dage og besøges af omkring 500.000 mennesker. Det hele er som en stor street festival med gademarked, koncerter og ikke mindst motorcykler overalt. Uanset interessen for "bikes", så er det er en uforglemmelig oplevelse. By the way... så er det også i Daytona du finder en af de største Harley Davidson forretninger.
Turen koster kr. 250 per person. Turen gennemføres ved min. 6 personer.

Søndag
Inden vi skal være i lufthavnen, kører vi en tur forbi Kennedy Space Center

 

Bemærk

Alle flytider er lokaltider. Forbehold for ændringer i flytider, airlines, flypriser mv.
Det er muligt at kombinere turen med et ophold i Florida  - dvs. ændre rejsedage på fly (mod gebyr), tilkøbe ekstra hotelovernatninger, arrangementer etc.

Visum

Indrejse i USA for danske statsborgere kræver en ESTA godkendelse. Den kan udfyldes og betales på nettet. Pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. Der er INGEN forsikringer, der dækker på rejser udenfor EU, så det må kraftigt anbefales, at der tegnes rejseforsikring for min. sygdom og hjemtransport.

FOrbehold

Måtte løbet blive afbrudt på grund af regn, ulykke eller anden udefrakommende begivenhed, vil der ikke være nogen form for kompensation. Det er spillets regler, at der kan indtræffe uforudsete begivenheder. Forbehold for ændring af flytid.

Status:
Ring for priser på 70 20 63 83

Sebring Banen

Sebring Banen


Fakta om banen

  Løbsdag   Lørdag d. 16. marts 2019
  Banenavn   Sebring International Raceway
  Første Grand Prix   1952
  Banelængde   6,020 km
  Antal omgange   12 timer - ca. 348 omgange
  Distance   ca. 2100 km
  Mest vindende bil   Porche
  Vinder 2017   Alex Lynn, Ricky Taylor, Jordan Taylor
  Vinder 2018   Johannes van Overbeek, Nicolas Lapierre, Pipo Derani


Sebring International Raceway er Nordamerikas ældste permanente racerbane og blev grundlagt i 1950 på en tidligere militær lufthavn. Sebring lagde by og lufthavn til træning af B17-piloter. Området fik navnet Hendriks Field til ære for Laird Woodruff Hendricks Jr., som blev dræbt i et styrt i England kun tre dage efter han startede træning af RAF-piloter.

Siden 1952 har der hvert år i marts været afholdt ræs, hvor nogle af verdens bedste biler og kørere har kæmpet med hinanden på den legendariske bane – blandt andre Tom Kristensen, som med sine seks sejre på Sebring er den mest vindende racerkører i historien - også på denne bane.

Sebring anses blandt kørere for at være en af de hårdeste baner i verden grundet dens rå underlag og krævende layout. Visse steder er den tæt afgrænset af betonmure. Samtidig er banen også den mest fan-venlige bane i verden. Alle har adgang overalt – selv til paddock, hvor du kommer helt tæt på biler og kørere. Jan Magnussen har vundet en klassesejr i 12 Hours of Sebring ikke mindre end fem gange – så kan han gøre det igen tangerer han Tom Kristensen... Også Christina Nielsen og Michael Christensen har vundet klassesejre på den tidligere luftbase.

Gennem en afstemning på US Today er 12 Hours of Sebring blevet kåret som det bedste blandt verdens 10 bedste løb. Tag med og oplev banen, stemningen, folkefesten, Sebring Hall of Fame og meget, meget mere!

2019 bliver unik på Sebring – ikke nok med, at der køres det traditionelle 12-timersløb lørdag den 16. marts, men også fredagen bliver yderst interessant da der for første gang afvikles en afdeling af WEC-serien. Også kendt som "1000 miles-løb", der strækker sig over, ja – 1.000 miles eller maksimalt otte timer – hvilket gør løbet til verdensmesterskabets næstlængste, kun overgået af 24-timers Le Mans.

Om WEC og IMSA
FIA World Endurance Championship, eller blot WEC, er set med mange motorsportsfanatikeres øjne det største internationale sportsvognsmesterskab. Serien afvikles i afdelinger over hele verden, blandt andet på Le Mans, hvor 24-timersløbet i juni indgår som en del af mesterskabet.

IMSA WeatherTech Sportscar Championship, tidligere kendt som den amerikanske Le Mans-serie, er amerikanernes foretrukne sportsvognsserie. Det er her, Jan Magnussen har dystet mod konkurrenterne siden 1999. IMSA-serien er ligesom WEC inddelt i prototype- og GT-klasser, og flere IMSA-teams er også hvert år at finde på Le Mans – blandt andre Jan Magnussens team, Corvette Racing.

12 Hours of Sebring er IMSA-sæsonens andet løb, eftersom mesterskabet hvert år åbnes med det legendariske 24 Hours of Daytona – dette løb kan du forresten også komme med Grand Prix Tours.

TAG MED – motorløb i USA er ganske specielt, og du kan hele weekenden komme tæt på biler og kørere – en oplevelse du sjældent får i Europa!

Program

Program for sebring

Dag Program
Tirsdag 12.03 Kl. 10.50 - Afrejse fra København via Frankfurt.
Kl. 11:00 - Afrejse fra Billund via Frankfurt
Kl. 18.55 - Ankomst Orlando.
Ved ankomst til Orlando er der transfer til hotellet i Orlando. En køretur på ca. 25 minutter. Herefter indkvartering.  Efter ankomst byder Grand Prix Tours på en øl i pubben som velkomst og en lille snak om morgendagen.
Onsdag 13.03 Morgenmad på hotellet.
Dagen er til fri disposition.
Kl. 09.00 - Heldags udflugt til Bike Week i Daytona (tilkøb).

Der er mulighed for at købe entrebilletter og shuttleservice til forskellige Disney Parker på hotellet. 
Torsdag 14.03 Morgenmad på hotellet.
Nu starter racerweekenden for alvor. Der køres til Sebring, hvor der torsdag er fuldt program med træning og kvalifikationer. Når programmet er offentliggjort sættes tidspunkter på. Der må forventes sen ankomst tilbage til hotellet.

Kl. 13.30 - Afrejse fra København
Kl. 23.00 - Ankomst Orlando.
Ved ankomst til Orlando er der transfer til hotellet i Orlando. En køretur på ca. 25 minutter. Herefter indkvartering.  
Fredag 15.03 Morgenmad på hotellet. 
Højdepunktet fredag er uden tvivl WEC løbet – her kan vi følge WEC i ca. 8 timer. Vi bliver på Sebring fra start til slut – tidspunkter kommer når programmet bliver offentlig gjort.
Lørdag 16.03 Morgenmad på hotellet.

Transfer til banen. 
Der køres fra hotellet fra morgenstunden således vi er fremme i god tid inden IMSA – 12 timers / 1000 miles løbet starter kl. 12.00. Vi kører fra Sebring efter midnat.
Søndag 17.03 Morgenmad på hotellet.

Tid til lidt afslapning. Værelser forlades kl. 11.00 og bagagen kan opbevares på hotellet. Du kan benytte dagen til at opleve en af Disney Parkerne (tag ud fra morgenstunden – vi er i et land med ”stor, større, størst” reglen gælder.)
Du kan også tage med i Orlando Outlet Center – et kæmpe outlet shopping Center, eller bare nyde dagen ved hotellets pool..

Kl. 09.00 - Udflugt til Amerikas ældste by St. Augustine. (tilkøb).
Super charmerende og hyggelig by som minder lidt om god gammeldags cowboy stil.

Kl. 18.00 - Afgang til lufthavnen. Flyet afgår kl. 21.15.
Mandag 18.03 Kl. 13.55 - Ankomst i Kastrup.
Kl. 18.20 - Ankomst i Billund.
Generelt Mødetid i lufthavn er 2 timer før afrejse.  Husk at få lavet gyldig ESTA ansøgning til USA inden afrejse.

Forbehold for ændringer.