Flere nyheder

 • Det bliver spændende!

  19-04-2017

  Det bliver spændende!

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen.

  Bahrains Grand Prix understregede, at Formel 1-VM 2017 bliver en gyser. Mercedes dominerede kvalifikationen med Valtteri Bottas på pole position foran Lewis Hamilton og Sebastian Vettels Ferrari ganske langt bagefter på tredjepladsen. Men i løbet ændrede styrkeforholdet sig: Vettel tog sæsonens anden sejr og dermed føringen i VM, mens Hamilton måtte have hjælp af en teamordre, inden han kom forbi teamkammerat Bottas og erobrede andenpladsen.

  Det viser alt sammen, at Ferrari og Mercedes ligger uhyre tæt, og jeg tør ikke pege med en VM-favorit på nuværende tidspunkt. Men jeg ved, det bliver spændende…

  Haas-teamet var endnu en gang overraskende konkurrencedygtigt. Romain Grosjean kvalificerede sig i top-10, men stakkels Kevin Magnussen fik sin hurtigste omgang ødelagt af gule flag. Danskeren måtte derfor starte fra sidste række, og han udgik tidligt med tekniske problemer. Alligevel er der ingen tvivl om at Haas vil score mange flere point i de kommende måneder, og jeg er sikker på K-Mag vil stå for mange af dem.

  Vi ses i Spanien til Race Night – her vil Jan Magnussen og jeg fortælle masser af røverhistorier. Og komme med gode råd om sommerens friskeste frisurer…

  De skæve nyheder fra bahrain

   

  koncert med enrique

  Arrangørerne i Bahrain er gode til at finde alternative navne til deres grandprix-koncerter. I år var hovednavnet latino-lover Enrique Iglesias – med DJ-stjerner som Dimitri Vegas og Like Mike som opvarmning. Nej: Jeg kender dem heller ikke….
       
   

  11 JUMBO-JETS FRA SHANGHAI TIL MANAMA

  To grandprixer på en uge udsætter F1-folket for ekstra hårdt arbejde. Det krævede således 10 Boing 747 cargo-fly at flytte det store cirkus fra Kina til Bahrain. Hertil kom endnu en 747´er fyldt med friske Pirelli-dæk, der blev fløjet ind fra Europa.
       
   

  ALONSO SATSER PÅ ’THE TRIPLE’

  I Bahrain afslørede Fernando Alonso, at han dropper Monacos Grand Prix for i stedet at stille op i det amerikanske oval-løb Indy 500. ”Jeg vil vise, at jeg er verdens bedste racerkører, og det kan jeg gøre på to måder: Enten ved at vinde otte VM-titler i Formel 1 – én mere end Michael Schumacher. Og det er urealistisk. Eller også ved at vinde ’The Triple’ – Formel 1-VM, Indy 500 og Le Mans,” forklarede spanieren. Kun én kører har indtil nu vundet ’The Triple’: Graham Hill vandt F1-VM 1962 og 68, Indy 500 i 1966 og Le Mans i 1972.
       
   

  ALONSO: ”JEG ER OGSÅ GOKART-VERDENSMESER”

  Da Fernando Alonso blev spurgt, om det var nok ’bare’ at udligne Graham Hills rekord, svarede han iskoldt: ”Nej – men jeg har jo også været verdensmester i gokart. Det var ham den anden fyr vist ikke?”
       
   

  VETTEL KØRER AUDI!

  18-årige Fabian Vettel debuterer i år i den tyske Audi TT-serie. Sebastian Vettels 18-årige lillebror rykker direkte fra gokart til Audi TT, der har 340 hk. Audi Sport TT Cup, hvor danske Nicolaj Møller Madsen i 2015 blev vice-mester, starter på Hockenheim i begyndelsen af maj.
       
   

  KØB DIT EGET FORMEL 1-TEAM

  13.-16. maj kan folk med dybe lommer blive ejer af et omtrent komplet Formel 1-team. Manor, der gik konkurs i januar, kommer på tvangsauktion, og interesserede kan byde på alt fra vindtunnelmodeller af 2017-raceren, teamets transportere, show-cars til bruge fælge og mekaniker t-shirts. Auktionskataloget er klar om få dage på http://manorf1auction.com/m/view-auctions/catalog/id/3/
       
   

  TEAMCHEF GRAVID

  Der er babyboom blandt F1-cheferne: Christian Horner (Red Bull) og Toto Wolff (Mercedes) er for nylig blevet fædre – og nu er endnu en teamchef gravid: Claire Williams skal føde sit første barn i oktober.
       
   

  BERNIE IS BACK!

  Bernie Ecclestone dukkede op i paddocken i Bahrain. Det var første gang siden de nye ejere af Formel 1´s kommercielle rettigheder, Liberty Media, havde sendt ham på pension, at Bernie var til Formel 1. Han benyttede lejligheden til at indrømme, at han rent økonomisk nok havde været for hård ved en række grandprix-arrangører. Ikke det bedste udgangspunkt for Liberty-folkene når de skal forhandle nye kontrakter…
       
   

  TOM HJÆLPER LUNA

  Tom Kristensen dukkede lørdag op i paddocken i Bahrain. TV3´s nye Formel 1-kommentator skulle blandt andet hjælpe stationens reporter Luna Christofi med en række interviews.
       
   

  KIMI, BATMAN OG ROBIN

  Der var næsten behov for en pasningsordning i paddocken: Kimi Raikkonen fik i Bahrain besøg af fru Minttu og sønnen Robin. Felipe Massa havde også sin søn Felipinho med til race i ørkenstaten.
 • Hamilton bryder tilbage!

  10-04-2017

  Hamilton bryder tilbage!

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Jiading

  2017 er efter to bare to løb ved at udvikle sig til en klassisk Formel 1-sæson: Sportens to tophold Mercedes og Ferrari er kommet i clinch, og kampen udkæmpes med to af verdens allerbedste racerkørere, Lewis Hamilton og Sebastian Vettel, som spydspidser.

  Efter Vettel og Ferrari havde vundet sæsonpremieren i Australien, var det Hamilton og Mercedes der kom først over stregen i Kina. Men der var bestemt ikke tale om en Mercedes-dominans a la 2014-16, og bag Mercedes og Ferrari var der masser af gode kampe og flot kørsel. Måske allermest af unge Max Verstappen, der fik losset sin Red Bull helt op på tredjepladsen efter at være startet langt tilbage i feltet. 

  Og så er der Kevin Magnussen. Efter en svær debut for Haas-teamet i Australien, brillerede K-Mag i Kina. Med en flot ottendeplads fik han scoret teamets første 2017-point, og der er ingen tvivl om, at der ligger mange flere VM-point og venter på danskeren.

  Måske allerede i Bahrain i weekenden? Dér ses vi vel til Race Night?

  I alle tilfælde: 2017 bliver et klassisk Formel 1-år. Med sportens storhold i tæt kamp og med Kevin Magnussen tæt på top-10.

  Be there – or be square…

  De skæve nyheder fra kinøjserland

   

  så er den gal igen

  Max Verstappens far, den tidligere Formel 1-kører Jos, er en temperamentsfuld type. I ugen op til Kinas Grand Prix blev han tilbageholdt af politiet efter et værtshusslagsmål i Holland. Sidste år var Jos Verstappen i slagsmål med sin egen far, og han har tidligere været anklaget for vold mod både en far til en af Max´ gokart-konkurrenter og mod Max´ mor.
       
   

  Rubinho vil også køre race

  Formel 1 er ved at udvikle sig til en Far &Søn-forretning. I det nuværende felt er Max Verstappen, Jolyon Palmer, Kevin Magnussen ’andengenerations-racerkørere’ (og Carlos Sainz´ far har været rallyverdensmester). Michael Schumachers søn Mick kører i år Formel 3 og har også F1-ambitioner, og nu melder 15-årige Eduardo Barrichello sig også på (racer-)banen: Rubens´ søn er klar til at debutere i Formel 4 i år.
       
   

  næste dansker i renault f1?

  Danmarks bedste rallykører gennem tiderne, Henrik Lundgaard, kan blive den næste ’racer-far’: Begge hans sønner skal i år køre Formel 4 – Daniel i den nye DM-serie og Christian Lundgaard som medlem af Renault´s Formel 1-akademi i EM-serien (billedet). 
       
   

  modekongen fernando

  Fernando Alonso og hans manager Luis Garcia Abad er ved at etablere sig i modeverdenen. Deres nye mærke, der i første omgang udelukkende skal markedsføres via internettet, hedder Kimoa. Man er allerede klar med en serie solbriller, som Alonso har båret ved det første grandprixer. Alonso havde indtil i år Oakley som solbrille-sponsor.
       
   

  button disket for at køre for hurtig

  Jenson Button har travlt med sin nye triathlon-karriere – lidt for travlt, åbenbart. I hvert fald blev han for nylig diskvalificeret for at køre for hurtigt på cykel-strækningen ved et stævne i USA. Han skulle være blevet i F1, den gode Jenson: Har var aldrig blevet disket for at køre for hurtigt i en McLaren-Honda….
       
   

  kina - Danmark 6-5

  Fredag stillede Formel 1-pressens All-Stars fodboldhold op mod et lokalt kinesisk hold. Takket være en hurtig scoring af vores gæstestjerne, Grand Prix Tours´ egen Lise Nygaard, kom vi foran 1-0, men efter en tæt kamp sikrede lyn-kineserne sig sejren med 6-5.
       
   

  giovinazzi: undskyld, undskyld, undskyld

  Antonio Giovinazzi har imponeret i sine hidtidige stand-in indsatser for Sauber. Og selvom han crashede dramatisk under kvalifikationen i Shanghai, fortsatte han de gode takter. Den unge italiener forsøgte ikke at snakke sig fra ansvaret for ulykken: ”Jeg satsede bare for hårdt – undskyld til teamet,” var han modne kommentar.
       
   

  køber bernie interlagos?

  Er Bernie Ecclestone på vejr mod et overraskende comeback i Formel 1 – som bane-ejer? Sao Paulos borgmester Joao Doria bekræfter, at den 86-årige englænder forhandler om at købe byens Formel 1-bane i forstaden Interlagos. Ecclestones hustru, Fabiana Flosi (35 år) arbejdede tidligere for de brasilianske grandprix-arrangører.
 • Det tegner godt!

  23-03-2017

  Det tegner godt!

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

  Formel 1-sæsonen 2017 startede flot i Australien. Løbet i Albert Park resulterede i en sejr til Sebastian Vettel i Ferrari, og dermed er det allerede nu klart, at VM 2017 ikke bliver en walk-over for de ellers så overlegne Mercedes´er.

  Lewis Hamilton førte længe løbet fra pole position, men det viste sig, at Mercedes´en åd sine dæk hurtigere end Ferrari´en, og de omgange Vettel kunne vente med at gå i pit, afgjorde løbet. Her kunne tyskeren opbygge et forspring, der var stort nok til at holde, da han selv fik skiftet dæk, og dermed var den første Ferrari-sejr i næsten halvanden år en realitet.

  For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev VM-premieren en blandet fornøjelse. Han blev forsinket af et setup-eksperiment under træningen, og kom sig aldrig for alvor over de omgange, han mistede på den konto. En over-satsning i kvalifikationen resulterede i en startplacering i næstsidste række – præcis dér, hvor øretæverne sidder løst på første omgang. Her kom K-Mag i karambolage med Marcus Ericsson, og ’svenskerkrigen’ betød, at Magnussen måtte i pit efter en ny snude. Herefter kørte han faktisk et godt løb (7.-hurtigste omgangstid!), men han udgik hen mod slutningen, da langtidsvirkningerne af sammenstødet i starten fik baghjulsophænget til at kollapse.

  Alligevel var det en lovende weekend for Haas-teamet. Romain Grosjean kvalificerede sig på en nærmest sensationel sjetteplads, og besatte uden problemer syvendepladsen i løbet, indtil en køler-lækage sendte ham i pit. Det er tydeligt, at Haas i øjeblikket ligger i den bedste halvdel af det tætte midterfelt, og der er dermed lagt op til mange point til Grosjean og Magnussen i løbet af foråret.

  Den nye generation af Formel 1-biler er skræmmende hurtige, og vildt spektakulære, så konklusionen på årets første Formel 1-løb er klar: Der er spænding i toppen, Haas er overraskende stærke og 2017-reglementet er en succes. Det hele tre grunde til at booke en Formel 1-rejse!

  De skæve nyheder fra yas marina

   

  Med Sporvogn til Formel 1

  Det er uhyre nemt at komme til Australiens Grand Prix (når de 22 timers flyvetur fra Danmark er overstået…): Fra Melbourne Downwown kører der hele weekenden special-sporvogne til hovedindgangen i Albert Park. Det tager 12 minutter – og når man træder ind i sporvognen, er det Daniel Ricardo, der byder velkommen over højtaleranlægget. Cool!
       
   

  seb-vet´s nye flamme hedder gina

  Sebastian Vettel fortsætter traditionen med at give sin Formel 1-biler navne. Men hvor han i sine Red Bull-dage havde smag for de lidt mere livlige piger (hvem husker ikke Randy Mandy fra 2010 eller Kinky Kylie fra 2011?), handler det hos Ferrari mere om mama-typer som Eva (2015) og Margherita (2016). 2017-modellen har Seb-Vet valgt at kalde Gina..
       
   

  Force india beach volley

  Onsdag havde Formel 1-pressen travlt, og faren for akut pindemads-forstoppelse var overhægende. Mange teams startede den nye sæson med mere eller mindre vellykkede events, og Force India inviterede til beach volley med Sergio Perez og Esteban Ocon.
       
   

  red bull på floden

  Red Bull-kørerne Daniel Ricardo og Max Verstappen blev i små speedbåde sendt ud på Yarra-floden, hvor det omgående blev understreget, at kampen mellem Dan the Man og Max Attack bliver nådesløs i 2017.
       
   

  TO rosso som livreddere

  Toro Rosso havde en event i Stokehouse på St Kilda-stranden. Den legendariske bar, hvor mange mindeværdige F1-events har fundet sted, brændte ned til grunden for et par år siden, men er nu genåbnet. Carlos Sainz Jr og Daniil Kvyat blev sat til at arbejde som livreddere, og et lille rask væddeløb ud omkring en bøje efterfulgt af en Baywatch-lignende løbetur på stranden, sluttede med en klar sejr til spanieren.
       
   

  sauber holdt sølvbryllup

  Sauber markerede i Melbourne, at teamet nu har været med i Formel 1 i 25 år (kun Ferrari, McLaren og Williams har været med længere). At økonomien i det schweiziske team stadig er stramt blev understreget af at ’sølvbrylluppet’ blev fejret på en kaffebar – hvor Marcus Ericsson og Pascal Wehrlein selv måtte stå for betjeningen..
       
   

  Lewis fotograferer fotograferne

  Lewis Hamilton forsøgte ved den årlige fotografering af kørerne at rette op på sit anstrengte forhold til F1-fotograferne: Han insisterede på at tage et billede af os. OG – han tog i modsætning til sidste år sine solbriller af inden han stillede op til fotografering.
       
   

  TIl bal på slottet

  Victorias guvernør Linda Dessau inviterede torsdag aften medlemmerne af Club 500 (for F1-journalister med mere end 500 grandprixer på CV´et) til party i Government House. Blandt gæsterne var også den nye F1-boss Chase Carey (t.h.) og den tidligere Formel 1-kører Larry Perkins.
       
   

  skønheden og udyret havde premiere

  Den nye version af Disney-klassikeren Skønheden og Udyret havde australsk premiere i grandprix-ugen. I paddocken i Albert Park blev der omtrent samtidig taget at billede af Niki Lauda og en grid-pigerne ved det kommende grandprix i Østrig. En tilfærdighed? Måske…
       
   

  ny dansk f1-sponsor

  Kevin Magnussen har fået en ny, dansk sponsor: Lindberg briller optræder fremover på K-Mag´s hjelm og køredragt.
 • GPT teamer op med JAN MAGNUSSEN

  23-12-2016

  PRESSEMEDDELELSE

  Den tidligere Formel 1-kører og 4-dobbelte Le Mans-vinder skal i 2017 give Grand Prix Tours’ Formel 1-gæster unikke rejseoplevelser

  Rejser du med Grand Prix Tours til Formel 1-løb i 2017 kan du glæde dig til en helt særlig oplevelse. Landets bedste og mest erfarne rejseselskab, når det gælder motorsportsrejser, har nemlig teamet op med den tidligere Formel 1-kører og 4-dobbelte Le Mans-vinder, Jan Magnussen. 

  Racekøreren vil deltage i fire særligt udvalgte Formel 1-rejser, hvor Grand Prix Tours’ gæster vil blive underholdt med historier, insider-viden og spændende information direkte fra Formel 1-paddocken. 

  – Jeg glæder mig naturligvis helt vildt til at komme ud og se Formel 1, og det bliver en fornøjelse at møde de mange fans, som rejser ud for at opleve motorsportens kongeklasse på tætteste hold, lyder det fra Jan Magnussen. 

  – Jeg ved, hvor meget det betyder for en racekører at se de danske flag ude på tribunerne, så det er helt fantastisk med den store opbakning, man som dansk racerkører oplever i dag. Jan Magnussen vil deltage i Grand Prix Tours’ Formel 1-rejser til Spaniens, Italiens, Singapores og Abu Dhabis Grand Prix, og racerkøreren vil i løbet af weekenden mødes med rejseselskabet gæster. 

  – Vi er stolte af at kunne præsentere så stort et navn som Jan Magnussen for vores gæster. Jans indgående viden, spændende historier og sympatiske væsen vil give vores rejser et helt unikt præg, lyder det fra indehaver af Grand Prix Tours, Ole Lilholt.

  ------------------

  I øjeblikket arbejdes der på højtryk for at få lavet de sidste programmer klar til Formel 2017. Og mon ikke løbene til de særligt udvalgte baner bliver særligt eftertragtede. Fra både Grand Prix Tours side og ikke mindst Jan Magnussens side er vi parat til at give den ekstra gas og sørge for alle gæster får en helt unik oplevelse. 

 • VM til Nico

  28-11-2016

  VM Til nico

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Yas Marina

  Nico Rosberg gjorde præcis det han skulle i VM-finalen i Abu Dhabi: Holdt sig ude af problemer og kørte den andenplads hjem efter Mercedes-makker Lewis Hamilton, der var nok til at vinde VM 2016.

  Hamilton prøvede – selvfølgelig – et par beskidte trick, men selvom han mod slutningen slækkede markant på tempoet så Rosberg kom under pres fra Sebastian Vettel og Max Verstappen, lykkedes taktikken ikke: Rosberg fik det verdensmesterskab, han til fulde har fortjent.

  Han er i år gået et gear op, og er nu omtrent lige så hurtig som Hamilton. OG – han er stadig klogere, mere velforberedt og en langt ’pænere’ racerkører end englænderen.

  Kevin Magnussens sidste optræden for Renault blev en kort fornøjelse. Eller – bare ’kort’: Der har ikke været mange fornøjelser for K-Mag i Renault-teamet siden det blev klar, at han kører for Haas i 2017. Alt fokus og nye stumper er gået til hans teamkammerat Jolyon Palmer, og det var vist en lettelse for alle parter, at samarbejdet nu er slut. Renault/Magnussen blev aldrig den succes-cocktail der blev lagt op til i foråret, men nu starter K-Mag en ny fremtid hos Haas.

  Vi ses til Race Nights 2017!

  De skæve nyheder fra yas marina

   

  RED BULL UD I  SANDET

  Red Bull inviterede onsdag F1-pressen på ørkentur, hvor vi fik mulighed for at køre diverse offroad-køretøjer sammen med Max Verstappen og Daniel Ricciardo. En rigtig hyggelig dag, der toppede da en lokal mavedanserinde skulle lære Daniel R et par trin…
       
   

  ABU DHABI SLÅR MØNT PÅ F1

  I forbindelse med Abu Dhabis Grand Prix præsenterede Rosland Capital en ny Formel 1-guldmønt. Den var marginalt større end de mønter, der er fremstillet til andre grandprix´er: 8,8 mm tyk og med en diameter på 200 mm og en vægt på fem kg! Den kostbare kæmpe-mønt var fremstillet som reklame for en serie F1-mønter i mere normal størrelse.
       
   

  MUSIK SKAL DER TIL

  Abu Dhabi havde endnu engang en af sæsonens bedste musikudbud: Med Pitbull torsdag, Chemical Brothers fredag, Lionel Richie lørdag og Rihanna søndag var der lidt for enhver smag, men ingen af dem nåede dog op på siden af sidste års fantastiske Florence&The Machine. Hvem Kevin M helst ville se? Lione Richie, såmænd.
       
   

  KEVINS PLANER FOR VINTEREN

  Renault-teamet, der efter sigende var lidt knotne over at K-Mag havde udtalt, at teamet havde tilbudt hans bil til an masse andre – inklusiv Paven – gav i deres optakt til Abu Dhabis Grand Prix et sjældent indblik i deres danske køreres privatliv: På spørgsmålet om hvad Kevins planer var for tiden efter løbet i Yas Marina, citerede Renaults ellers så image-beviste PR-afdeling Kevin for at sige: ”At drikke mig fuld.”.
       
   

  VI VANDT FODBOLD-VM

  Torsdag arrangerede McLaren-sammen med team-partner Hilton en fodboldsturnering for Formel 1-journalister i Abu Dhabi Hilton Beach Club. Og her fejrede dansk fodbold en triumf på niveau med EM 1992: Med overtegnede og Ekstra-Bladets Jan Sommer som de centrale spillere vandt et hold af ’Forenede Nationer’ (der også talte den belgiske reserve Stoffel Vandoorne) finalen over Spanien. Sejren kom i hus efter et udlignende mål i sidste sekund og efterfølgende straffesparkonkurrence. Herefter kunne F1-finalen ikke undgå at blive et antiklimaks….
       
   

  PEREZ PÅ TROMMER

  Torsdag var der også cocktailparty hos Force India-sponsor Hype Energy. Her indtog Sergio Perez og Nico Hülkenberg trommerne, og selvfølgelig skulle de ko konkurrere om hvem der var bedst. Nico larmede mest, men Sergio imponerede med at spille den mexicanske nationalmelodi! ”Jeg spillere trommer i vores skoleorkester,” forklarede han beskedent...
       
   

  HYPE´EDE DRINKS

  Senere optrådte Force India-kørerne som gæstebartendere. De kunne mixe hvad som helst – bare der indgik Hype Energy i opskriften. Hype Energy, der ejes af den tidligere F1-kører og Le Mans-vinder Betrand Gachot, er på mange markeder ved at blive en udfordrer for Red Bull.
       
   

  ALT OM F1

  Her er løsningen, hvis du vil vide alt – ALT! – om Formel 1: Den nye bog ’Formula 1 – The Knowledge’ giver på 434 sider et komplet og anderles overblik over sporten. Der er masser af spændende og overraskende facts i det imponerende opslagsværk – med mere en 1000 afsnit om kørere, biler, motorer og baner. Kort sagt: Et uundværligt opslagsværk, der kan købes via websiten www.f1knowledge.com.
       
   

  BUTTONS SMUKKE SØSTRE

  McLaren markerede Jenson Buttons sidste grandpprix på flere måder. En af de mest populære var at slippe at par fotomodeller iført JB´s dragt og hjelm løs i paddocken efter løbet..